Ion Caramitru, în Shylock, în această seară, online, în FNT 31

Credit foto: Florin Ghioca

În această seară, de la ora 20:00, aveți ocazia unică, de a-l vedea pe actorul Ion Caramitru în ultimul său rol shakespearian de pe scena Teatrului Național București, Shylock, din spectacolul Neguțătorul din Veneția. Montarea lui Alexander Morfov, ce a avut premiera în 2019, îi reunește în distribuție pe:  Richard Bovnoczki, Ada Galeș, Alexandru Potocean, Cosmina Olariu, Silviu Mircescu, Flavia Giurgiu, Ciprian Nicula, Emilian Mârnea, Mihai Calotă, Petre Ancuța, Florin Călbăjos, Mihai Munteniţă, Ștefania Cîrcu, Shahbazimoghadam Mohammad Jawad, Dragoş Dumitru. Din nefericire, din pricina pandemiei, Ion Caramitru și partenerii săi nu au putut urca prea des pe scenă, s-au programat foarte puține reprezentații.

Spectacolul este disponibil pentru vizionare doar astăzi,  marți, 9 noiembrie, de la ora 20.00, până la ora 22.30. pe www.fnt.ro.

Și tot pe site-ul festivalului, regăsiți expoziția virtuală  ”Shylock – ultimul rol”, concepută și realizată de Florin Ghioca, ce cuprinde o serie de fotografii din spectacolul ”Neguțătorul din Veneția”. Expoziția este dedicată memoriei actorului Ion Caramitru și poate fi accesată până pe 14 noiembrie, pe:  https://fnt.ro/2021/shylock-ultimul-rol-expozitie-virtuala/.

Ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru găzduiește, pe tot parcursul său, o secțiune In memoriam Ion Caramitru. Creată ca un omagiu adus actorului și personalității culturale, este o selecție de înregistrări ce cuprinde spectacole mai vechi sau recente, de la TNB și de la Teatrul Bulandra, spectacole din arhiva Televiziunii Române și din cea a Teatrului Național Radiofonic și câteva  emisiuni în care Ion Caramitru a participat în ultimii ani.

Programul îl regăsiți pe:https://fnt.ro/2021/in-memoriam-ion-caramitru/

Veți regăsi aici și interviu acordat de Ion Caramitru, la București FM, în cadrul emisiunii Spectacol@ București.Ro. https://fnt.ro/2021/spectacolbucuresti-ro/

FNT 31 se desfășoară în perioada 6-14 noiembrie, online, pe platforma www.fnt.ro. Evenimentele sunt difuzate gratuit și pot fi accesate din întreaga lume. Majoritatea  înregistrărilor rămân disponibile pentru vizualizare timp de 48 de ore de la momentul programării. Veți găsi detaliile pentru fiecare spectacol dând click pe titlul acestuia, în secțiunea Program FNT 2021

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.