Atenție la reducerile de Black Friday!

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au constatat nereguli la magazinele Altex care promovau peste o mie de produse aparent cu prețuri reduse.
Operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei şi a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activităţii până la încetarea practicii comerciale incorecte, precizează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site, precizează instituția.

Reprezentaţii Altex au confirmat, în discuţiile cu inspectorii ANPC, că au existat modificări de preţuri, dar aceştia se apără spunând că „nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”.

De asemenea, Autoritatea va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înşelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

Consumatorilor li se recomandă atenție sporită la achizitionarea de bunuri, în perioada reducerilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.