Curţile a două şcoli din cartierul Giuleşti-Sârbi vor fi modernizate

Curtile Şcolilor Gimnaziale nr. 153 şi nr.161 vor fi modernizate în cadrul proiectului „Just in time!”, informează Primăria Sectorului 6.

Acestea vor fi transformate în adevărate locuri de joacă şi de relaxare atât a elevilor, cât şi a copiilor din cartierul Giuleşti-Sârbi, o zonă defavorizată.

„Este un proiect pe care îl derulăm cu Banca Mondială. Alături de copii şi învăţători, la consultarea online au participat, joi, viceprimarul Alexandru Gâdiuţă şi reprezentanţii Administraţiei Şcolilor Sectorului 6. Proiectul a fost primit bine, iar copiii şi învăţătorii au venit cu idei pentru amenajare. În zonă, ei nu au acces la locuri de joacă/parcuri, aşa că un astfel de proiect ar fi îmbrăţişat de comunitate”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Banii pentru modernizarea curţii şcolilor vor fi asiguraţi din bugetul local şi surse de finanţare externă nerambursabilă.

Programul „Just in time!” include şi proiectele de regenerare urbană, protecţie socială, dezvoltare socială, educaţie, sănătate, dar şi de management al dezastrelor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.