Primăria Sectorului 6, pregătită pentru deszăpezire. 78 de utilaj vor curăța străzile

La nivelul Sectorului 6 a fost constituit Comandamentul de Deszapezire si Combatere a Poleiului pentru iarna 2021-2022, conform dispozitiei semnate de primarul Ciprian Ciucu.

Programul de deszăpezire a intrat în vigoare pe 15 noiembrie si rămâne valabil până la 15 martie 2022, iar măsurile urmează a fi luate imediat după declansarea fenomenelor meteorologice specifice, informează Primăria Sectorului 6.

Timpul de ieşire în acţiune este de maximum cinci minute de la primirea ordinului.

Comandamentul de Deszăpezire şi Combatere a Poleiului Sector 6 este condus de primarul Ciprian Ciucu şi fac parte din el reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 6, Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane Sector 6 (ADPDU), Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 şi ai URBAN SA, firma care asigură deszăpezirea în sector.

Programul prevede ca acţiunea de deszăpezire să se desfăşoare pe arterele principale şi cele secundare ale Sectorului 6, pe o suprafață de aproximativ 2,1 milioane mp.

În responsabilitatea URBAN SA intră arterele de circulaţie rutieră principale (bulevarde, străzi, alei, intrări, drumuri, căi, şosele, prelungiri), precum şi obiective de maximă urgenţă, iar în cea a ADPDU arterele de circulaţie secundare cu nume şi alei fără denumire.

“Suntem pregătiți! Dacă e să ningă vor ieși utilajele pe stradă. Avem 37 de sărărițe, 12 pluguri, 11 încărcătoare frontale, cinci cisterne și trei minifreze la care se adaugă încă zece utilaje ale ADPDU. Adică, un total de 78 de utilaje. Ca stocuri avem 5.000 de tone de sare și 1.200 de tone de Eco Taw. De asemenea, avem mobilizați 500 de oameni gata să intervină imediat”, precizează Ciprian Ciucu.

Cei care vor asigura deszăpezirea vor lucra în schimburi, pentru a asigura permanența 24 de ore din 24.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.