Astăzi este marcată Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice!

Ziua europeană a informării despre antibiotice (EAAD) este marcată, anual, la 18 noiembrie şi se desfăşoară sub coordonarea Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC). Manifestarea se axează pe problema rezistenţei la antimicrobiene, un inamic al sănătăţii publice mondiale, în prezent.

În fiecare an, 33.000 de persoane mor din cauza unor infecţii cauzate de bacterii rezistente la antibiotice. Povara infecţiilor este comparabilă cu cea a gripei provocată de virusul influenza, a tuberculozei şi a HIV/SIDA la un loc.

În 2021, Ziua europeană a informării despre antibiotice este marcată printr-un eveniment digital, o campanie şi activităţi în social media, în perioada 18-24 noiembrie. În condiţiile determinate de COVID-19, se impune ca această problemă a rezistenţei la antimicrobiene să ajungă în atenţia întregii populaţii la nivel mondial, pentru a putea menţine eficienţa acestor medicamente în tratarea diverselor boli, potrivit www.ecdc.europa.eu.

Campania digitală include colaborări cu persoane cu influenţă în social media din fiecare ţară din UE/SEE, care vor consemna materiale privind utilizarea prudentă a antibioticelor şi a antimicrobienelor în general. Campania digitală include, de asemenea, declaraţii video ale unor vorbitori la nivel înalt din UE şi ale unor experţi din UE/SEE, precum şi un instrument interactiv pe site-ul web EAAD, care prezintă resurse naţionale privind rezistenţa la antimicrobiene.

Pe site-ul dedicat zilei sunt invitate să participe cât mai multe persoane, organizaţii, cu folosirea de hashtag-uri în jurul campaniei, pentru a creşte gradul de conştientizare a problemei.

Pentru a ajuta la promovarea Zilei europene a informării despre antibiotice se pot tipări şi difuza materialele informative disponibile pe antibiotic.ecdc.europa.eu/en/get-involved/join-campaign.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.