Patru tineri reținuți pentru furt, în Capitală!

Sursa foto: Radu Şofran

Marți, 16 noiembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare două autorizaţii de percheziţie, în Capitală, la domiciliul a patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, bănuiți de furt dintr-un magazin, prejudiciul creat fiind de aproximativ 5.500 de euro.

Ancheta a fost declanşată la data de 12 octombrie, când polițiști din cadrul Secției 19 Poliție au fost sesizati de către reprezentantul unui magazin de telefonie mobilă cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în interiorul societății, de unde au sustras mai multe telefoane, prejudiciul fiind estimat la suma de 5.500 euro.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, toți cunoscuți cu preocupări de natură infracțională pe linia furturilor din societăți comerciale.

Astfel, marți au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală, cei patru tineri fiind depistați și conduși în baza mandatelor de aducere la audieri. Pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate mai multe obiecte care ar fi putut fi folosite la comiterea faptei, precum și alte bunuri de interes în cauză.

În baza probatoriului administrat, în sarcina bănuiților s-a reținut că la data de 12 octombrie, în jurul orei 03:00, în urma unei înțelegeri prealabile cu cei trei care ar fi asigurat zona pentru a nu fi surprinși, tânărul de 22 de ani ar fi pătruns în interiorul societății, prin spargerea geamului ușii de acces, apoi, prin deconectarea de la sistemul de alarmă, ar fi sustras mai multe telefoane mobile expuse spre vânzare.

Din cercetări s-a mai stabilit că tânărul de 22 de ani ar fi depus în regim de amanet două dintre telefoane, acestea fiind ridicate de polițiști în vederea cercetărilor.

Cei în cauză au fost reținuți, ulterior tânărul de 22 de ani a fost arestat preventiv, iar pentru ceilalți trei a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

Cercetările sunt continuate de Secția 19 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.