Caiete de sarcini îmbunătățite de către PMB, în urma consultărilor cu firmele din domeniu!

Întocmirea caietelor de sarcini pentru procedura de achiziție publică vizând reabilitarea a 40 de kilometri de rețea primară de termoficare, finanțată de la bugetul local,s-a bazat pe două runde de consultări cu „toate societățile din breaslă”, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

De asemenea, documentația de atribuire a mai fost îmbunătățită și în urma „clarificărilor pe care le-a presupus tot procesul de achiziție pe acești 40 de kilometri”, a mai precizat edilul șef.

În ceea ce privește reabilitarea rețelei de termoficare, sunt două proceduri de achiziție publică. Una, care va debuta în curând, este cea privind 205 kilometri de rețea primară, ce urmează a fi reabilitată din fonduri europene.

Cealaltă, pentru care pregătirile au demarat din primăvară, viza reabilitarea a 40 de kilometri de rețea primară de termoficare cu finanțare de la bugetul local, a explicat Nicușor Dan.

„Noi avem două proceduri de achiziție. Una este cea care urmează, în zilele următoare, care vizează cei 205 kilometri. Și una care a vizat 40 de kilometri din cei 63 plătiți din bugetul local. Pe acea achiziție, pe care am început-o în primăvară, câteva săptămâni înainte am avut două runde de consultări cu agenții economici cu care, cu societățile cu care, toate societățile din breaslă pe care noi voiam să-i atragem către procesul de achiziție publică.

În baza acelor consultări, s-au făcut modificări în caietele de sarcini și în toată documentația. În baza tuturor clarificărilor pe care le-a presupus tot procesul de achiziție pe acești 40 de kilometri, am îmbunătățit, din nou, documentația de atribuire. Și specialiștii de la ANAP și din Banca Mondială vor arunca și dumnealor un ochi pe această documentație de atribuire”, a declarat primarul general Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.