12.720 doze de anticorpi monoclonali, donate statului român de către Germania

12.720 doze de anticorpi monoclonali au fost donate statului român de către Germania, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte de o manieră prioritară pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate.
Astfel, la solicitarea statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, astăzi, 19 noiembrie 2021, 12.720 de doze de anticorpi monoclonali au fost donate Românei de către Germania, în scopul tratării pacienților aflați în stare gravă pozitivi SARS-CoV-2.
Acest ajutor a ajuns în cursul acestei seri la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției-CNCCI.
Medicamentele au intrat în stocurile UNIFARM, urmând ca acestea să fie distribuite către unitățile sanitare din București și din țară.
La activitatea de recepție au participat ambasadorul Germaniei la București, E.S. domnul Dr. Peer Gebauer și secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat.
Sursă foto : Ambasada Germaniei București

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.