Fără vaccinare cu Astra Zeneca în România!

Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării împotriva COVID-19 a cerut Ministerului Sănătății să se renunțe la imunizarea cu acest ser. Motivul este interesul tot mai scăzut pentru AstraZeneca.

”În cadrul şedinţei CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ţinând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel naţional […] Am ținut cont și de faptul că flacoanele sunt multidoză, cu zece doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Şi atunci, din punct de vedere al costului, eficienţei şi al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătăţii”, a anunţat preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

În acest moment, la nivel național, nu mai există doze disponibile pentru că ultimul lot a expirat. Urmează însă să mai vină un lot pentru dozele de rapel.

Până acum, peste 850.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca au fost folosite în România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.