Piața Obor, închisă temporar!

Foto: Sorin Pavel

Piața Obor a fost închisă temporar de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Măsura ar urma să se aplice pentru cel mult 6 luni.

„În această unitate, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dispus măsura de oprire temporară prestări servicii”, scrie pe afişul de la intrarea în piaţă.

Comisarii ANPC au controlat 26 de operatori economici, cărora le-au fost aplicat 30 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 365.000 de lei, şi 2 avertismente.

Peste 11 tone de produse alimentare nesigure au fost retrase de la comercializare.
Alimentele erau depozitate la temperaturi neconforme sau erau vândute la temperatura camerei. Inspectorii au găsit și vitrine cu rugină și mucegai, produse expirate sau trepte cu gresie spartă.

Recent, comisarii ANPC au început o serie de controale în toată țara.

Luni, ANPC a decis închiderea Pieței Berceni pentru o perioadă de 6 luni.
Au fost retrase definitiv de la comercializare circa 900 kg de produsele alimentare cu deficiente. Principalele nereguli constatate de comisarii ANPC sunt: vitrine neigienizate (cu rugină), alimente cu mucegai, nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate și comercializarea unor produse nesigure. Amenzile date se ridică la peste 135.000 de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.