,,Stejarii” sunt pe val

Reprezentativa de rugby a României a urcat o poziţie faţă de săptămâna trecută şi ocupă locul 15 în clasamentul echipelor naţionale. Noul clasament a fost dat publicităţii luni de World Rugby, forul care se ocupă cu destinele sportului cu balonul oval la nivel mondial.

,,Stejarii” au făcut rocada în clasament cu Tonga, echipă pe care au învins-o sâmbătă la Bucureşti în meci-test cu 32-20, insularii fiind acum pe 16.

România la începutul lunii ocupa locul 18 în ierarhia mondială, însă a reuşit să urce trei poziţii graţie celor trei victorii, 29-14 cu Uruguayul (7 noiembrie), în meci-test la Verona, 56-15 Olanda (13 noiembrie), în Rugby Europe Championship 2021, la Bucureşti, şi 32-20 cu Tonga (20 noiembrie), în meci-test la Bucureşti.

Echipa antrenată de englezul Andy Robinson este acum în urma Italiei (locul 14), echipă care evoluează în Turneul celor Şase Naţiuni.

Podiumul clasamentului este neschimbat faţă de săptămâna trecută, cu campioana mondială Africa de Sud pe primul loc, urmată de Noua Zeelandă şi Anglia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.