Două persoane reținute după ce ar fi sustras o autoutilitară din parcarea unui centru expozițional!

Marți, 23 noiembrie, poliţişti cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Argeș, într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat, după ce două persoane ar fi sustras o autoutilitară de pe raza sectorului 1.

Cercetările au fost declanșate la data de 30 iulie, când poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule au fost sesizaţi de către directorul unei societăți de amanet auto, cu punct de lucru în incinta unui centru expozițional, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras din parcarea instituției o autoutilitară.

În urma cercetărilor și investigaţiilor efectuate au fost identificate două persoane, un bărbat și o femeie, bănuite de comiterea faptei. De asemenea, cercetările au condus și către o a treia persoană, respectiv o femeie, care ar fi acordat sprijin celor doi în săvârșirea infracțiunii.

În baza probatoriului administrat în cauză s-a stabilit faptul că la data de 22 iulie, în jurul orei 17:00 , la sediul societății de amanet s-ar fi prezentat bărbatul însoțit de una dintre femei, pe care ar fi prezentat-o ca fiind un potențial cumpărător, și în prezența unui reprezentant al creditorului, au vizionat vehiculul, iar la plecare l-ar fi asigurat prin închiderea portierelor cu dintre dintre chei, pe care le-ar fi predat ulterior, mai puțin partea metalică a uneia dintre ele.

În aceeași zi, folosind fără drept cheia originală, cele două persoane ar fi sustras autoutilitara, pe care ar fi dus-o pe raza județului Argeș.

De asemenea, s-a mai stabilit că cealaltă femeie, ar fi solicitat și obținut, în baza unui document fals, un duplicat al cărții de identitate a autovehiculului, iar în ziua comiterii faptei, ar fi contactat telefonic societatea de amanet pentru a se interesa de situația debitului arătându-și disponibilitatea de a-l achita, acordând astfel sprijin celor doi pentru a sustrage autotutilitară. Totodată, aceasta ar fi prezentat anchetatorilor documente false în vederea atestării dreptului de proprietate asupra bunului.

Marți, 23 noiembrie, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziții domiciliare, în județul Arges, la domiciliile bănuiților. În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite au fost depistate și conduse la audieri.

În urma audierilor și a probatoriului administrat, bărbatul și una dintre femei au fost reținuți. Cu privire la cealaltă femeie, s-a dispus cercetarea în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și uz de fals.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor și a Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.