Mihai Mereuță (Habitat): „Resping categoric orice creștere a prețului gigacaloriei, în timpul sezonului de încălzire”!

Sursa foto: Mihai Mereuta/facebook

Președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari „Habitat” a declarat, pentru București FM, că beneficiarii serviciului centralizat de încălzire resping categoric orice creștere a prețului gigacaloriei pentru populație, în timpul sezonului de încălzire, când deconectările de la sistemul de termoficare nu sunt posibile.

Pretul de producție și cel de transport, distribuție și furnizare ar trebui, însă, să fie cele corecte, adică să recunoască toate costurile. Iar ELCEN și Termoenergetica ar trebui să primească subvenții, la aceste costuri reale, spune reprezentantul asociațiilor de proprietari.

„Noi considerăm că Termoenergetica, ELCEN trebuie să aibă costurile reale în preț. Trebuie să le fie recunoscute costurile reale. Oricum, având în vedere că acest sezon de încălzire a început, că, în această perioadă, nu te poți deconecta, că ai început sezonul cu un tarif, până la închiderea sezonului resping clar orice modificare de tarif! Nu poți să scumpești! Mereu aceeași rețetă, după ce nu te mai poți deconecta, apar discuțiile că trebuie mărit prețul gigacaloriei. Nu susțin deconectarea. Susțin sistemul centralizat de încălzire”, a declarat Mihai Mereuță pentru București FM.

Șeful „Habitat” acuză lipsa de transparență a autorităților de la toate nivelurile, care nu au consultat beneficiarii serviciului public de încălzire centralizată în niciuna dintre etapele stabilirii prețului căldurii și apei calde.

„S-a stabilit tariful pentru Termoenergetica (… tariful de transport, distribuție și furnizare a agentului termic n.r.), nu am fost consultați. S-a stabilit tariful partea de ELCEN (… tariful de producție a energiei termice n.r.), nu am fost consultați. Acum, se discută nimic altceva decât cuantumul subvenției. Nu am văzut proiect pentru a cere o dezbatere publică pe acel proiect și pentru a fi, totuși, consultați. Deci, nu am fost consultați, mai pe scurt. Ar fi fost o dovadă de bună-credință, de transparență”, a declarat Mihai Mereuță.

Mai mult decât atât, lipsește o strategie pe termen mediu și lung în ceea ce privește termoficarea și orice predictibilitate – atât în ceea ce privește parametrii, continuitatea, cât și prețul acestui serviciu public de interes local, mai afirmă reprezentantul asociațiilor de proprietari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.