OMS: ”Sentiment fals de securitate” în jurul vaccinurilor

Sursa foto: World Health Organization (WHO)/Facebook

Europa este din nou epicentrul COVID-19 pe fondul unui ”fals sentiment de securitate” cu privire la protecţia oferită de vaccinuri şi ”nicio ţară nu este scutită de probleme”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

Aproape 700.000 de persoane îşi vor pierde viaţa din cauza COVID-19 până în martie anul viitor în Europa dacă se menţine actuala tendinţă de contagiere, a avertizat ieri Biroul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Pentru a trăi cu acest virus şi pentru a ne continua viaţa de zi cu zi, avem nevoie de o abordare care să meargă dincolo de vaccin. Acest lucru înseamnă să primim dozele standard şi un rapel dacă ne este oferit, dar şi să încorporăm măsuri preventive în rutina noastră”, a declarat directorul OMS-Europa, Hans Kluge.

Printre acestea se numără purtarea măştilor acasă, igiena mâinilor, ventilarea spaţiilor, păstrarea distanţei sau tusea în pliul cotului, ceea ce ar ajuta la „evitarea tragediilor şi pierderilor inutile de vieţi omeneşti”, precum şi la limitarea perturbărilor sociale.

OMS a recomandat totodată combinarea acestor măsuri cu intervenţii de sănătate publică, precum impunerea certificatului verde, izolarea celor care prezintă simptome de COVID-19, testarea, depistarea şi carantina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.