Număr limitat de participanți la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României!

Lucian Bode, ministrul de interne, a anunțat că la manifestațiile de 1 decembrie „numărul participanților este limitat” la 400 în București și la 200 în municipiile reședință de județ.

La evenimente vor participa oameni vaccinați sau trecuți prin boală.

Numărul persoanelor participante este limitat la 400, respectiv 200. În ceea ce priveşte activităţile autorităţilor vorbim de 300 de persoane, vorbim despre persoane vaccinate, care au trecut prin boala. Publicul poate participa atât în Bucureşti cât şi în întreaga ţară cu respectarea măsurilor, distanţă, masca şi dovada că au trecut prin boală sau sunt vaccinaţi”, a anunțat Lucian Bode.

Ministrul de interne a mai spus că, „nu trebuie să lăsăm garda jos”, în contextul în care lumea este amenințată de apariția unei noi tulpini.

În România mai sunt trei judeţe în scenariul roşu. Rata de infectare este în scădere, dar în acelaşi timp cu îngrijorare ne uităm la ce spune OMS cu privire la riscurile care vor veni dintr-o anumită zonă a lumii, mai exact în Africa. Noi astăzi adoptăm o hotărâre a CNSU prin care vom stabili lista ţărilor cu zonele verzi, galbene sau roşii. Dacă OMS există aceste riscuri, eu cred că România va introduce în zona roşie automat aceste ţări, adică carantinarea celor care vin din aceste zone. Chiar dacă sunt persoane vaccinate dacă vorbim despre această tulpină”, a mai spus Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.