Cătălin Bîrsan (PROEDUS): ”Vrem să facem împreună o educație altfel”

Despre Centrul de Proiecte Educaționale EXPLORATORIUM, cu o expoziție în Muzeul Copiilor, un târg de Crăciun pe platoul din fața muzeului și 3 săli de training, inaugurat din data de 27 noiembrie, au aflat Andreea si Alex de la Cătălin Bîrsan (PROEDUS), invitat în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Zoom.

”Centrul Proiecte Educaționale EXPLORATORIUM e un nou proiect lansat în București. Ne dorim să continuăm activitățile de educație nonformală, complementară educației de la școală. De 12 ani, la PROEDUS ajutăm copiii să completeze cunoștințe, abilități și competențe pentru care pun bazele la școală. Încercăm să aducem la firul ierbii cele mai noi tehnici și metode, poate și cele mai noi informații despre cum să înveți, să își identifice corect nevoile, să își dea seama cine sunt și unde pot să ajungă”, explică reprezentantul PROEDUS.

Dacă vrei să afli ce se întâmplă la Muzeul Copiilor, în ce perioadă se desfășoară, cine are acces și cum se pot rezerva tururile muzeului, care e programul târgului, ce vor scoate la licitație și cui sunt destinați banii, vezi VIDEO.

”Avem un atelier de dulciuri și laboratorul de chimie – unde se fac experiențe cu substanțe noninvazive. În cadrul centrului Exploratorium avem 3 Săli de cursuri, iar una are și o cameră senzorială pe care am gândit-o versatilă. Am pregătit cuburile cu aer și culori, avem un perete senzorial cu diferite texturi, avem plante și o pardoseală moale. Este o cameră atât pentru cazul în care avem copii care au nevoie de un spațiu de relaxare după vizitarea muzeului, dar și pentru copiii din centrele de plasament și cei cu nevoi speciale. Vrem să facem împreună o educație altfel”, spune Cătălin Bîrsan.

”Este un târg intim, un târg ca în afară, cochet – Târgul Fabrica de jucării, unde avem patinoarul și ateliere. Avem și un trenuleț și căsuțe cu produse tradiționale, bijuterii făcute manual și ceva băuturi calde specifice perioadei. Intrarea la târg este gratuită. Este poziționat în fața muzeului. În primele două zile am avut peste 3.000 de persoane care au venit. Avem un loc al lui Moș Crăciun, cu un tron al lui Moș Crăciun. Avem o campanie «Dăruiești în București», în care îi încurajăm pe cei mici să doneze către copiii care au mai multă nevoie. Avem un parteneriat cu ASPA în care încercăm să trasmitem informații cu ce prevede legea despre sterilizare și înmulțirea cățelușilor acasă – care e ilegală. Această campanie a continuat cu vizite în Parcul Izvor și Parcul Circului în care ASPA a adus cățeluși și i-au oferit spre donație, mulți găsindu-și un cămin. În cadrul evenimentelor noastre promovăm în continuare un comportament responsabil și vrem să îi sensibilizăm pe cei care pot și au spațiu să bucure și un suflet de animăluț”, afirmă Cătălin Bîrsan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.