Masa de sarbatori, un lux?

Scumpiri în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc, produsele lactate.

Cel mai afectat este sectorul panificaţiei , din cauza creşterilor de preţuri la energie.

De Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% faţă de anul trecut.

,, De la 1 ianuarie, preţul la carnea de pasăre va creşte cu 10 sau 15% în primă fază, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă, atât carne şi pentru preparate, iar de la 1 februarie 2022 am putea înregistra o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc. S-au înregistrat deja, creşteri de preţuri la ulei – cu 20%, la lactate – între 5 şi 7%”,  a declarat preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumoşu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.