Foto-Video: Paradă de excepție de 1 Decembrie!

Parada de 1 Decembrie a fost deschisă prin intonarea Imnului Național, acompaniată de 21 de salve de tun, câte una la fiecare 10 secunde.

Președintele Klaus Johannis a depus o coroană de flori, în onoarea eroilor români căzuți pe toate câmpurile de luptă, în acordurile imnului eroilor „Presărați pe-a lor morminte ale laurilor flori…”

Blocul de defilare al Armatei Române a fost deschis de drapelele de luptă ale unităților participante în teatrele de operații și de un detașament de 35 de veterani din aceleași teatre de operațiuni. Port-drapelul detașamentului de veterani a fost un militar în scaun rulant.

Această prezentare necesită JavaScript.

Armata Română a mobilizat pentru această paradă 1500 de militari din toate armele și sute de mijloace de tehnică militară, de la tancuri și transportoare blindate, până la sisteme de rachete, circa 30 de aeronave, avioane și elicoptere de luptă și de transport.

Cu ocazia paradei de 1 Decembrie, avioanele de luptă F-16 Fighting Falcon de la Baza 86 Borcea, dar și aeronavele de transport C27 „Spartan”, C130  „Hetcules”, elicopterele IAR 330 „Puma”, IAR 330 „Puma SOCAT” și „Black Hawk” au survolat Arcul de Triumf.

Alături de militari, au trecut pe sub Arcul de Triumf și reprezentanți ai SRI, Brigada Antiteroristă, și chiar ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Ministerul de Interne a fost puternic reprezentat de polițiști, jandarmi și pompieri.

Alături de militarii Armatei Române, la parada de 1 Decembrie au participat și reprezentanții Poliției Române – luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni SPECIALE (SIAS), cunoscuți în limbajul cotidian drept „mascați”, motociclete și autospeciale de diferite tipuri, aflate în dotarea Poliției Rutiere, precum și Punctul Mobil de Comandă al Centrului Operațional, o autospecială ce asigură fluxul informațional între diferitele structuri ale instituției, în special la misiuni cu aflux mare de persoane, pentru gestionarea evenimentelor de mare amploare și în acțiuni de căutare și salvare.

De asemenea, pe sub Arcul de Triumf au defilat și efective ale Jandarmeriei Române – luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție “Vlad Țepeș”, reprezentată de militari special antrenați, lunetiști, parașutiști, scafandri sau alpiniști care execută misiuni cu cel mai ridicat grad de risc. Tehnica Jandarmeriei a fost reprezentată de autospeciale de intervenție, folosite de către structurile montane ale Jandarmeriei Române pentru executarea  misiunilor de salvare a vieților omenești în zone cu teren accidentat, autospeciale de patrulare pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și autospeciale de intervenție, folosite de către structurile de ordine publică ale Jandarmeriei.

POLIŢIA DE FRONTIERĂ ROMÂNĂ a fost prezentă cu o autospecială de patrulare, destinată intervenției și supravegherii frontierei în zonele rurale și în zonele cu relief deluros, o autospecială de supraveghere cu termoviziune, o autospecială destinată controlului documentelor și verificărilor în bazele de date.

Aceste autospeciale dispun de echipamente performante și sunt utilizate de polițiștii de frontieră în activitatea operativă derulată în misiunile de supraveghere a granițelor țării noastre.

Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență a luat parte la defilare cu un detașament constituit din efective care încadrează echipaje de stingere a incendiilor,echipaje SMURD, autospeciale CBRN, precum și echipaje pregătite să intervină pentru salvarea din medii ostile vieții.

Tehnica de defilare a pompierilor a fost alcătuită din Centrul Mobil de Coordonare și Conducere, destinat coordonării integrate a acțiunilor din teren, în cazul situațiilor de urgență de amploare,  o autospecială de stingere de capacitate medie, o autopompă cisternă pentru incendii de pădure, destinată acțiunilor de limitare și stingere a incendiilor produse în zonele forestiere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, care facilitează acțiunile salvatorilor până la înălțimea de 42 de metri, o ambulanță SMURD Tip B, o autospecială pentru  pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de primă intervenție și evaluare CBRN.

Inspectoratul General de Aviație a participat cu 3 elicoptere H-135, echipate pentru executarea misiunilor de căutare-salvare sau aeromedicale.

Inspectoratul General pentru Imigrari a fost prezent în blocul de defilare al MAI cu o unitate mobilă, echipată cu tehnică de identificare și intervievare, destinată activităților operative pe linie de migrație și proceduri de azil și 2 autospeciale utilizate cu precădere în misiunile de returnare a cetățenilor străini pentru care au fost dispuse măsuri de îndepărtare sub escortă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.