Ședință ordinară a Consiliului Local Sector 3!

După ce la ședința din 25 noiembrie numărul consilierilor locali nu a întrunit cvorumul, astăzi, pe ordinea de zi au fost înscrise 39 de proiecte. Le reținem pe cele mai importante:

Din nou la vot proiectul de recuperare a sumelor avansate de către Sectorul 3 pentru asigurarea contribuției proprii a asociațiilor de proprietari, privind eficientizarea blocurilor de locuințe. Propunerea primarului este ca termenul inițial de 6 ani să fie prelungit la 9 ani cu 1 an perioadă de colectare. Este a patra oară î ultimele două luni când acest proiect ajunge la vot. Conform declarațiilor anterioare ale primarului Negoiță, se speră că în cei trei rămași să fie găsită o soluție ca locatarii să nu mai plătească cota parte a lucrării, iar costurile să fie suportate integral din bugetul primăriei.

Pentru a cincea oara prezent pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 3, proiectului de investiții „Amenajarea unei structuri urbane integrate natural prin reorganizarea traficului auto pe B-dul Unirii – Tronson Piata Unirii – Piata Alba Iulia”, au fost propuși spre aprobare indicatorii tehnico-economici ăn cuantum de 865 milioane lei.

Conform planului, pe transonul Piata Unirii – Piata Alba Iulia va fi amenajată o zonă exclusiv pietonală, la nivelul solului, pe întreaga tramă stradală, energic și intens înverzită. Conform datelor anexate, aici se vor putea organiza activități de entertainment, leisure și/sau comerciale.

Traficul auto va fi direcționat pe trei niveluri subterane: primul subsol va fi dedicat parcării autovehiculelor și accesului către acestea, al doilea subsol va prelua circulația de pe străzile adiacente bulevardului prin asigurarea racordării cu acestea și amenajarea parcării și accese pentru acestea, iar al treilea subsol va prelua circulația de pe bulevardul principal – B-dul Unirii, prin amenajarea de benzi de circulație pe două sensuri de deplasare.

Costul estimat al investiției este de 865 milioane de lei. Din nou, proiectul nu a trecut de votul consilierilor locali. Și de această dată proiectul a fost respims.

Astăzi, din nou la vot, proiectul prin care se aprobaă PUD-ul unui imobil pe str Liviu Rebreanu, a fost ca un joc de sah: argumente pro și contra, consilieri, avocat, consilieri, avocat, ping-pong la temă…În final, proiectul a fost respins.

Nici PUD-ul privind imobilul din str Turturelelor, prezent pentru a treia oară pe ordinea de zi, nu a trecut de votul consilierilor locali.

Tot astăzi a fost votată și lista actualizată de priorități și lista de repartizare a locuințelor ANL întrucât, la nivelul sectorului, sunt două locuințe vacante de câte o cameră.

Persoanele sau familiile care finalizează procedurile de adopție, pot beneficia, conform legii, de acoperirea cheltuielilor de transport și cazare din perioada de potrivire, dacă minorul era din alt județ. Suma decontată este de maxim 200 lei/persoana/zi, maxim 10 zile din perioada de potrivire practică. La nivelul sectorului 3, pentru anul 2021, se estimează că 8 familii vor solicita acest decont.

Principalele modificari apărute în „Metodologia de acordare a gratuității la transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafață și cu metroul pentru persoanele cu handicap”, sunt introducerea unei noi modalități de solicitare, prin poșta electronică, a gratuității pentru transportul comun de suprafață și metrou.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.