Victorie facilă cu Iranul în primul meci la Campionatul Mondial din Spania

Naţionala feminină de handbal a României, a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial care se desfăşoară în Spania la Castello. Fetele noastre au făcut spectacol cu Iranul și s-au impus clar cu 39-11.

În prima repriză fetele lui Adi Vasile au marcat 20 de goluri, în fața unui adversar modest aflat în premieră la un Campionat Mondial.
România a fost de neoprit și în repriza secundă și a terminat partida cu 39 de goluri marcate.

În min. 19 la scorul de 12-2, tânăra Oana Borş a scăpat pe contraatac şi a marcat primul gol la naţională, însă a avut o aterizare nefericită şi s-a accidentat grav la genunchiul drept, părăsind terenul pe targă plângând în hohote.

România nu poate conta la acest Mondial pe două jucătoare de bază, Cristina Neagu şi Eliza Buceschi.
Tricolorele au în palmaresul la Campionatul Mondial patru medalii, aur în 1962, argint în 1973 şi 2005 şi bronz în 2015.

Programul următoarelor partide din grupa C este următorul : 5 decembrie – România – Kazakhstan şi Norvegia – Iran iar pe 7 decembrie Kazakstan – Iran şi Norvegia – România.

32 de echipe naţionale se află la startul prestigioasei competiţii, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie.

Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale pe 17 decembrie.

România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în 2019, în Japonia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.