Raed Arafat: România va introduce formularul de localizare a pasagerului

captura video

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunţat că România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF), implementat deja în alte ţări.

Raed Arafat a explicat că este vorba despre un formular pe care pasagerul îl completează înainte şi îl prezintă la graniţă.

„Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există, aşa că România va introduce şi acest tip de formular”, a explicat Arafat.

„Având în vedere numărul mare de români așteptați să revină în țară în perioada sărbătorilor de iarnă, a fost analizată utilizarea, începând cu data de 20 decembrie, la intrare în România a formularului de localizare a pasagerului. La nivel guvernamental, se va elabora în acest sens o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare și o cale nouă de legătură, între țară și românii din diaspora”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.