”Lohengrin” de Richard Wagner,  în regia lui Silviu Purcărete, premieră la ONB, pe 8 decembrie

Premiera spectacolului  ”Lohengrin” de Richard Wagner,  în regia lui Silviu Purcărete, va avea loc mâine seară, la Opera Națională București.

Este principalul eveniment al Stagiunii centenare, iar momentul ales este unul cu totul special, spune Daniel Jinga, directorul interimar la instituției,

8 decembrie este exact data la care, în urmă cu 100 de ani, George Enescu a dirijat ”Lohengrin” la Opera Naţională Bucureşti.

Acum, conducerea muzicală îi aparține lui Tiberiu Soare, scenografia și light design-ul sunt create de Dragoș Buhagiar, maeștri de cor sunt Daniel Jinga și Adrian Ionescu.

În distribuția primei seri îi veți regăsi pe: Daniel Magdal, Marta Sandu Ofrim – debut, Petra Lang – invitată, Valentin Vasiliu, Marius Boloș și Dan Indricău – debut, alături de actorii: Istvan Teglas, Anda Saltelechi, Rareş Florin Stoica şi Alina Petrică, prezenți în fiecare reprezentație.

Pe 10 decembrie,  vor urca pe scenă soliștii: Benjamin Bruns – invitat, Diana Gouglina – invitată, Petra Lang – invitată , Valentin Vasiliu, Filip Panait – debut, Vasile Chișiu, iar duminică, în a treia seară de premieră, Benjamin Bruns – invitat, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu, Cătălin Toropoc – debut, Marius Boloș și Dan Indricău.

Au fost deja programate și primele spectacole din 2022, pe 15 ianuarie, 12 februarie, 25 martie și 15 aprilie. Gasiți detalii pe: https://operanb.ro/spectacol/lohengrin-2/

Premiera de acum cu ”Lohengrin” este un proiect inițiat de dirijorul Tiberiu Soare, în urmă cu doi ani, când se afla la direcția artistică a ONB, a povestit Daniel Jinga, actualul director interimar, în interviul acordat București FM. El a amintit, de asemenea, și de schimbarea, temporară, a denumirii stației de metrou ”Eroilor 2”, în ”Opera Română”, un demers făcut de domnia sa.

Daniel Jinga ne-a oferit reperele istorice ale acestui eveniment și a lansat, totodată, o invitație pentru bucureștenii care nu fac parte din publicul Operei, de a veni și la “Classical  Christmas Market, pentru a descoperi acest spațiu, dar și clădirea ONB și programul său de spectacole.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.