Hotelul Intercontinental își schimbă denumirea de la 1 ianuarie!

Sursa foto: Olga Stancu

Clădirea emblemă a Capitalei se va numi Grand Hotel Bucharest, după ce contractul de management între proprietarul hotelului, Compania Hotelieră InterContinental România S.A. și IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental, a ajuns la final. 

Actualul logo și denumirea vor dispărea după 1 ianuarie 2022”, a declarat Lucian Marinescu, membru în Consiliul de Administratie al Companiei Hoteliere InterContinental România.

Hotelul de 5 stele va intra într-un amplu proiect de renovare și modernizare, iar lucrările vor fi gata în anul 2024. Valoarea estimată a investițiilor este de 21 milioane euro.

Modernizarea hotelului va începe, probabil, în primăvară”, a mai spus Lucian Marinescu.

Hotelul Intercontinental din Piața Universității, unul dintre simbolurile Bucureștiului, a fost inaugurat în 1971.

Clădirea a fost construită între 1968-1971, în cooperare cu firma „Intercontinental Hotel Corporation”, având o înălţime de 88 de metri şi 22 de etaje, după planurile unui colectiv de arhitecţi format din Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Ştefan Belea, potrivit Agerpres.

În perioada comunistă și după Revoluție, Hotelul Intercontinental a fost a doua cea mai înaltă clădire din ţară, după Casa Scânteii (104 metri, construită între 1950-1955), în prezent, Casa Presei Libere.

Hotelul Intercontinental are 257 de camere și apartamente, un Club Lounge la etajul 21, un centru spa cu piscină interioară la etajul 22, două restaurante și peste 1.500 de metri pătrați de spații pentru conferințe.

La etajul 19, în Apartamentul Imperial, s-au filmat scene pentru una dintre cele mai îndrăgite comedii românești, „Nea Mărin miliardar”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.