New York-jungla modei – o carte în care nimeni nu este ce pare a fi

Dacă vă place lumea strălucitoare a modei și poveștile ce se nasc în spatele cortinei după care se ascund designerii si fotomodelele în timpul unei prezentări de modă, atunci, cartea ”New York-Jungla Modei” scrisă de Kathy Ireland și Rachel Van Dyken si apărută la editura RAO in traducere românească este lectura potrivită pentru dumneavoastră.

Desi aproape toate personajele cărții si-au clădit viețile si carierele printre materiale foșnitoare, mătăsuri, catifea, stofe scumpe si bijuterii somptoase pe care le-au prezentat fără ca acestea să le aparțină, cel putin nu la început, dincolo de lumina reflectoarelor și zâmbetelor largi trăiesc intr-o lume primejdioasă ca o pădure plină de vietuitoare veninoase.

Cartea nu se deschide cu vreo sedință foto sau vreun show de modă ci cu o moarte violentă care nu trebuia să aibă loc. Victima era o femeie frumoasă si… așa cum o definesc cei care încă îi păstrează memoria …o femeie puternică.

Apoi povestea se țese în jurul a patru personaje –toate frumoase, ambitioase dar si cu secrete pe care le-ar vrea îngropate si uitate pe veci.

Brittany este fata cea bună, credincioasă și generoasă care dorește să facă lumea un loc mai bun până când o greșală îi schimbă viața.

Zoe este lidera grupului și a trebuit să înfrângă fiecare obstacol din industrie. De altfel toate la începutul carierei lor de fotomodele locuiseră în același apartament minuscul și fuseseră la cheremul unei impresare abuzive. Dar ea ieșise victorioasă din toate aceste încercări. Și totul părea că este foarte bine până când un scandal îi zguduie cariera.

Everlee pare a fi intr-adevar realizată. Este căsătorită cu șarmantul Frederik, un fotograf celebru și locuiește într-o casă mare, luxoasă. Dar lucrurile stau altfel în realitate: frumosul Frederik o înșală și, ca și cum asta nu ar fi de ajuns se face vinovat de fapte si mai grave.

Mai este sau mai bine zis fusese si Danica numai ca ea își doarme acum de veci după o aparentă sinucidere. Insă si Danica pare a fi mereu prezentă in mintile celorlalti într-un fel sau altul.

Astfel că lumea modei dincolo de strălucirea aparentă este o adevarată junglă din care scapă cine poate.

Si dat fiind ca autoarele nu sunt străine de această lume-Kathy Ireland este un manechin celebru care a apărut pe coperta mai multor reviste de modă iar în prezent o întreprinzătoare de succes iar Rachel Van Dyken o scriitoare care are foarte multe în comun cu lumea modei. Cartea pare a fi o combinație reușită între ”Diavolul se îmbracă de la Prada” de Lauren Weinberger si ”Legăturile Primejdioase” de Pierre Cholderos de Laclos.

Si despre ”Diavolul se îmbracă de la Prada” s-a spus că ar fi fost scrisă din răzbunarea unei asistente pe fosta ei șefă care îi cam făcuse zile fripte. Oare si cele două autoare au scris cartea cu un scop asemănător? Greu de ghicit!

Se pot spune multe despre romanul ”New York, jungla modei” dar eu nu vă mai spun decât că nu veți lasa cartea din mână până nu veți întoarce si ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.