Cristian Popescu Piedone: „Estimăm că prejudiciile directe aduse bugetului public sunt mai mari de un miliard de euro”!

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a notificat consilierii generali cu privire la faptul că ar putea plăti daune în solidaritate cu Primarul General de circa un miliard de euro.

Despre ce este vorba mai exact, a declarat, pentru București FM, Cristian Popescu Piedone:

„Estimăm, prin calculele făcute, că prejudiciile directe aduse bugetului public, prin imposibilitatea efectuării investițiilor publice esențiale pentru cea mai săracă zonă a Capitalei, care cu siguranță toată lumea știe, este sectorul 5, sunt mai mari de un miliard de euro, având în vedere că aceste obiective nu mai pot fi realizate din lipsa acestei documentații de urbanism. Să vă enumăr ce este în sectorul 5.

Închiderea inelului median de circulație pe zona de sud a Capitalei cu o lungime de 7 km, 20 de km linie de metrou nouă, cea supraterană pe celebrul Trafic Greu, 122 de artere noi de circulație, însumând 58 de kilometri, extinderea și modernizarea a 142 de artere de circulație existente.

Sunt străzi fără apă și canal, încă. Sectorul 5 se mai confruntă cu așa ceva. Ar trebui construiți 10 kilometri de linie de tramvai nouă, ar trebui amenajați 16 kilometri de piste de bicicletă, construirea „Proiectului Centenarului” din zona Antiaeriană, amenajarea „Parcului Cooperativei” , în suprafață de peste 38 de hectare de spații verzi, una din oazele de verdeață.

Acolo pe fostele și actualele sere ale sectorului 5, cu serele pe care le vom face funcționabile, să vină copiii să le vadă, un adevărat parc, o pădure în mijlocul sectorului 5, care a stat peste 30 de ani în adormire. Vom deveni cu acest parc cel mai vizionat și cel mai frumos parc din București.

Amenajarea a aproximativ 200 de hectare de spații verzi, acces public și baze sportive noi, parcul nou din zona Palatului Parlamentului și Academiei, sistemul de parcuri din zona Apeductului, zona Antiaeriană.

În acest context noi i-am informat (…pe consilierii generali n.r.) asupra intenției noastre ferme ca, în cazul în care documentația de urbanism PUZ ,sector 5 aprobată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București numărul 242 / 2020, va fi anulată în integralitate, se va introduce pe rolul instanței o acțiune în contradictoriu cu autoritatea emitentă a actului administrativ.

Acum, spunem că, în opinia noastră, persoanele vinovate sunt direct Consilierii Generali care au votat acordarea mandatului de reprezentare a Primarului General în baza căruia acesta a solicitat anularea actului administrativ.

Tot ce am făcut, prin aceste demersuri, este doar o notificare și sper că și consilierii se vor trezi și vor vedea că nu au blocat doar Sectorul 5, ci au blocat toată Capitala. Nu vorbesc doar de investiții, ci de impozite, autorizații de construcție și așa mai departe.

O capitală care se dezvoltă este o capitală care și produce bani, îi varsă la bugetul local, iar noi îi întoarcem înapoi în infrastructură cum v-am enumerat mai sus, în modernizarea Capitalei și a sectorului pe care astăzi îl reprezint.

Presupun că acum, prin această notificare pentru ședința din data de 13, prin care vom cere daune morale, investitorii publici și privați se vor solidariza cu intenția noastră de a-i acționa în judecată . (… pe consilierii generali și Primarul Capitalei n.t.)”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.