Foto: AGERPRES/EPA/Bryn Lennon Pool

Duminică, ​Max Verstappen l-a învins dramatic pe Lewis Hamilton și a câștigat titlul de campion mondial in Formula 1. Mercedes a acuzat tratamentul preferențial pe care l-ar fi primit RedBull la ultima etapă de la Abu Dhabi.

Ce este sigur e ca din sezonul viitor, Federația Internațională de Automobilism va schimba o regula importanta.

Declaratia a fost facuta de Ross Brawn, directorul Formulei 1, intr-un interviu pentru Auto Motor und Sport. Astfel, după ce Toto Wolff (Mercedes) și Christian Horner (RedBull) au pus constant presiune pe Michael Masi la Abu Dhabi, de anul viitor acest lucru nu va mai fi posibil. Canalul direct de comunicare al directorilor de echipe cu șeful comisarilor nu va mai exista.

Vom opri acest lucru anul viitor (linia directă de comunicare). Este inacceptabil ca șefii de echipă să-l pună pe Michael sub o asemenea presiune în timpul cursei. Este ca și când antrenorii din fotbal ar negocia cu arbitri deciziile luate de aceștia” – Ross Brawn.

Michael Masi a devenit inamicul numărul unul al celor de la Mercedes, după ce deciziile australianului care a fost șeful comisarilor la cursa de la Abu Dhabi au contribuit decisiv la stabilirea învingătorului. Fanii lui Hamilton și liderii echipei sale consideră că Masi a greșit, iar presa engleză a demonstrat că acesta a judecat total diferit o situație asemănătoare în sezonul trecut.

Intrarea safety car-ului pe pistă l-a determinat pe Verstappen să intre la boxe pentru a schimba pneurile, insa la revenirea pe circuit, între olandez și Hamilton se interpuseseră 5 monoposturi, care erau întârziate cu un tur.

Masi a decis inițial că poziția acestora va rămâne aceeași când mașina de siguranță va ieși de pe pistă, ceea ce i-ar fi îngreunat misiunea lui Verstappen de a se apropia de Hamilton în ultimul tur, care urma să fie parcurs sub steag verde.

Verstappen a devenit primul olandez care câștigă titlul în Formula 1, pilotul în vârstă de 24 de ani reușind să oprească hegemonia lui Lewis Hamilton în Marele Circ. Victoria de pe Yas Marina Circuit îi va aduce olandezului o creștere importanta a salariului său: de la 19.6 milioane de lire sterline la 31.5 milioane de lire sterline pe an.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.