Nu există nici date tehnice pentru generatorul din Cartierul Aviației?

Foto: Mircea Apostolescu

La interpelările consilierilor locali cu privire la actele care stau la baza funcționării generatorului instalat de către Primăria Sectorului 1 în Cartierul Aviației, edilul Clotilde Armand declara că nu există un „contract financiar” cu Compania Municipală Termoenergetica, deoarece programul este unul pilot. S-ar fi încheiat, însă, un protocol de colaborare, spunea primărița din Banu Manta. Dar nu era sigură dacă acel protocol s-a definitivat.

În schimb, există, cu siguranță, un contract cu firma care a livrat generatorul, preciza Clotilde Armand.

Am încercat să aflăm câteva date tehnice cu privire la acest generator. Câtă energie produce? Cât și ce fel de combustibil consumă? Ce randament are? Ce normă de poluare are motorul cu ardere internă?

La solicitarea de presă trimisă Primăriei Sectorului 1 pe data de 2 decembrie și înregistrată sub numărul 811/2.12.2021, am primit următorul răspuns: „vă informăm faptul că, având în vedere complexitatea solicitării, răspunsul nu poate fi expediat în termenul iniţial de 10 zile, urmând să vă parvină în termen de maximum 30 de zile de la data primirii cererii, conform prevederilor articolului 7, alin. 1, din Legea 544/2001”.

Problema e că aceste date tehnice ar fi trebuit să se găsească atât în protocolul, finalizat sau nu, cu Termoenergetica, cât mai ales în contractul, care există cu siguranță, încheiat de către Primăria din Banu Manta cu firma care a livrat generatorul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.