Proiectul unei săli de scrimă în Sectorul 3, lansat în prezența vicecampioanei olimpice Ana Maria Brânză!

Primăria Sectorului 3 dorește să amenajeze o sală de scrimă în cadrul Şcolii Nr. 195 – Hamburg, unde învață peste 2.500 de elevi.

Proiectul a fost lansat public astăzi în cadrul unei conferințe de presă la care au participat multipla campioană olimpică și mondială la scrimă Ana Maria Brânză, secretarul general al Federației Române de Scrimă, Roxana Bârlădeanu, și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Complementar spaţiilor pentru învăţământ, complexul Școlii Nr. 195 din Sectorul 3 dispune şi de unul dintre cele mai moderne complexe sportive, care cuprinde un bazin de înot şi două Săli de sport. Corpul respectiv de clădire are în prezent o construcţie uşoară – teren de sport în aer liber, realizat pe terasa acestuia.

Având în vedere că terenul respectiv este descoperit, respectiv poziţionat la o înălţime considerabilă faţă de cota terenului amenajat (aproximativ 22.00 m), există dificultăţi în utilizarea optimă a acestuia precum: vântul foarte puternic, lipsa posibilităţii de umbrire, lipsa posibilităţii de utilizare în funcţie de condiţii meteorologice nefavorabile, generarea unui nivel înalt de zgomot în raport cu vecinătăţile – locuinţe colective.

În procesul de proiectare au fost implicaţi specialiştii Federaţiei Romane de Scrimă şi astfel, spaţiul util rezultat al sălii se poate dota pentru maximizarea posibilităţii de folosire cu 6 piste de competiţie şi 8 piste de antrenament, având o capacitate totală de 14 piste, respectiv de 4 copii/pista – 56 de copii se pot antrena simultan (maximal).

Sala de sport care va rezulta în urma implementării proiectului acomodează în cadrul a 1.150 mp construiţi o sală de sport cu suprafaţa utilă de 891.46 mp, respectiv spaţii complementare, necesare bunei funcţionări, astfel: casa scării, holuri, birou administraţie dotat cu spaţiu vitrat de supraveghere către sala de scrimă, grupuri sanitare, boxă curăţenie, depozitări şi bineînţeles, vestiare corect echipate şi dimensionate, respectiv grupuri sanitare pentru sportivi, diferenţiate pe sexe.

În cadrul studiului de fezabilitate, au fost incluse şi scenariile alternative de folosire a spaţiului rezultat în urma implementării proiectului, verificând conformitatea noii săli de sport cu posibilitatea de utilizare ca teren de sport multi-funcţional (baschet, handbal, mini-fotbal), respectiv sala de sport multi-funcțională, în funcţie de dotări.

Este, de asemenea, important de menţionat că structura propusă (metalică), care se dezvoltă pe perimetru, generează un open-space care poate fi cu uşurinţă adaptat oricărui tip de sport, având deja înălţimea optimă, sistem de iluminat conform legislaţiei în vigoare, sisteme de ventilaţie, încălzire şi răcire prevăzute.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.