Pacienții COVID vor fi investigați și vor primi tratament în centre de evaluare în ambulatoriu!

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a organizat, astăzi, videoconferințe cu directorii DSP-urilor din țară și din București și cu managerii spitalelor, pentru pregătirea valului 5 al pandemiei.

S-a stabilit că vor exista centrele de evaluare ambulatorie, „astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital”, a transmis Ministerul Sănătății.

La ședința online, la care au mai participat noul secretar de stat Adriana Pistol și președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, s-a discutat și despre pregătirea spitalelor pentru a trata și bolnavii infectați cu COVID-19, dar și pe cei cu alte probleme medicale.

Ne gândim la cele mai bune soluții atât pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2, cât și la cei care au alte afecțiuni. Este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a spus Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Secretarul de stat Adriana Pistol a transmis că „este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede”.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați”, a spus și Adela Cojan, președintele interimar al CNAS.

Ministerul Sănătăţii va realiza centralizarea situaţiei centrelor de evaluare şi va pune la dispoziţia cetăţenilor o hartă interactivă cu acestea, cât mai rapid.

Ședința online a avut loc în contextul în care în România, au fost confirmate oficial 92 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron, iar numărul infectărilor cu COVID s-a dublat într-o singură zi, bilanțul de azi aducând 3.900 de cazuri noi.

Totodată, luni, 3 ianuarie, într-o ședință de urgență care a avut loc la Guvern, s-au propus măsuri de combatere a efectelor valului 5 COVID, printre care revenirea la purtarea obligatorie a măștii de protecție în aer liber și oferirea de măști gratuite pentru elevi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.