Noile criterii de acordare a burselor îi revoltă pe elevi

Potrivit ordinului 5.870 din 22 decembrie 2021, publicat în Monitorul Oficial pe 4 ianuarie 2022, criteriile de acordare a burselor de merit, dar si a celor de studii se schimbă. Astfel bursele de merit în semetrul al doilea se acordă pentru elevii cu medii de 9.50, în loc de 8.50, iar bursele de studii pentru elevii cu media între 7.50-8.50, in loc de 7.00-8.50 cum era anterior.

Astfel, 730.000 de elevi din România rămân fără burse.

Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor, a declarat pentru București FM că solicită să discute cu ministrul si, dacă nu se rezolvă, amenință cu proteste.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) cer revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu, din cauza acestui ordin.

„Este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară. Astfel, 730.000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului.

Ordinul a fost publicat peste noapte, din pix, fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenţei decizionale prevăzute de Legea 52/2003. Astfel, Cîmpeanu dovedeşte că nu are respect nici faţă de elevi, nici faţă de legile ţării.

Vom ataca în instanţă ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal”, susțin reprezentanții elevilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.