Rafael Nadal regretă situaţia lui Djokovic, dar afirmă că sârbul cunoştea riscurile la care se expune

Tenismanul spaniol Rafael Nadal (6 ATP), aflat în Australia, la turneul de la Melbourne, a vorbit despre situaţia în care se află sârbul Novak Djokovic, căruia i-a fost refuzată viza de intrare în Australia.

Deşi regretă situaţia în care se află liderul mondial, Nadal spune că sârbul era conştient de potenţialele probleme cu care se va confrunta dacă vine la Australian Open fără a fi imunizat.

Djokovic, de nouă ori câştigător al primului Grand Slam al anului, nu a primit permisiunea de a intra în Australia, deşi deţinea o derogare medicală de la organizatorii australieni. El a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne pentru că nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.

”Bineînţeles, nu îmi place situaţia care s-a întâmplat. Dar în acelaşi timp el ştia condiţiile cu multe luni înainte aşa că a luat propria decizie”, a declarat Nadal, după ce l-a învins cu 6-2, 7-5 cu lituanianul Ricardas Berankis, joi, în optimile de finală ale turneului Melbourne Summer Set (ATP 250).

Tenismanul spaniol a adăugat că ceea ce s-a întâmplat nu este bine pentru nimeni: ”Pare o situaţie dificilă. Este normal ca oamenii din Australia să fie foarte frustraţi în acest caz, pentru că au trecut prin multe lockdown-uri dificile şi multă lume nu a mai putut reveni acasă. Cred în ceea ce spun experţii din medicină şi dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm atunci trebuie să ne vaccinăm. Acesta este punctul meu de vedere”.

Nadal a fost testat pozitiv la Covid-19 în luna decembrie după turneul demonstrativ de la Abu Dhabi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.