Avertizarea OMS: Peste 50% din populația Europei ar putea fi infectată în 6-8 săptămâni cu varianta Omicron!

foto: Grigore Popescu/ AGERPRES FOTO

Peste 50% din populația Europei ar putea fi infectată în următoarele 6-8 săptămâni cu varianta Omicron a noului coronavirus. Avertismentul vine din partea directorului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, potrivit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Europa a raportat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022, un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni.

„În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a precizat Hans Kluge.

El a subliniat că varianta Omicron prezintă mutaţii „care îi permit să adere mai uşor la celulele umane şi poate să infecteze chiar şi persoanele care au fost infectate în prealabil sau vaccinate”.

Conform datelor transmise de OMS, începând din 10 ianuarie, 26 de ţări au semnalat deja că peste 1% din populaţiile lor s-au infectat cu COVID-19 în fiecare săptămână.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.