Wordle, o nouă ‘senzație’ pe internet

Wordle = un joc la care ai șase șanse să ghicești un cuvânt de cinci litere din limba engleză și userul primește indicii pe parcurs despre ce litere au ghicit. Ți se indică dacă sunt pe poziția exactă sau dacă se găsesc în cuvânt, dar pe o altă poziție.

Seamănă cu un joc popular în anii 80 și 90, Mastermind, unde trebuia să ghicești din mai multe variante, cum sunt puse mici piese colorate.

Creatorul jocului se numește Josh Wardle, este din Țara Galilor și trăiește în Brooklyn.
A creat jocul pentru a-l juca împreună cu un prieten de-al său, mare amator de puzzle-uri cu litere și cuvinte, dar nu se aștepta să aibă un succes global.  A ajuns la 300.000 de useri pe zi la final de decembrie și 2 milioane în prezent.

Care e secretul?

Jocul are reguli simple și este distractiv, dar îți pune mintea la contribuție.
Are o interfata simpla.

În engleză sunt în total 12.000 de cuvinte cu cinci litere, dar cea mai mare parte dintre ele nu sunt utilizate des.

Poți juca doar un singur joc pe zi, deci nu ai cum să devii dependent și, spre deosebire de toate aplicațiile din jur, nu le cere oamenilor să petreacă multe ore jucând. Din contră, Wordle îți cere zilnic doar câteva minute de atenție.

Inca un plus este acela ca nu are reclame, nu solicită date personale, nu e nevoie de  autentificare. Mulți dintre cei care-l joacă acum își aduc aminte de jocurile de ghicit cuvinte pe care le stiau mai demult.

Josh Wardle spune că este uluit de faptul că jocul a devenit o senzație mondială și este indecis pentru viitor: ar trebui sau nu să dezvolte noi funcționalități la un joc ce are succes tocmai pentru că este simplu de jucat?

Încercați-l! Răspundeți după! 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.