Marian Vanghelie, cercetat sub control judiciar!

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, va fi cercetat sub control judiciar.
Măsura, care nu este definitivă, a fost luată și în cazul fratelui său, Paul Vanghelie, directorului Economat Sector 5, Leonard Petre și al altor patru persoane.

Alte șase au fost arestate preventiv după ce au fost acuzate de DNA că au prejudiciat Consiliul Local al Sectorului 5 cu 256 de milioane de lei.

Faptele de care este acuzat Marian Vanghelie s-ar fi petrecut în perioada 2018-2020, când nu era primar, ci doar consilier local.

În acest dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele a 22 de suspecți, pentru fapte corupție legate de achiziții supraevaluate efectuate de Economat Sector 5, societate la care unic asociat este Consiliul Local.

„Obţinerea acestor foloase s-ar fi realizat prin efectuarea de către SC Economat Sector 5 SRL a unor achiziţii de bunuri nelegale şi la preţuri supraevaluate (produse alimentare şi nealimentare între care patinoare artificiale, tarabe, nebulizatoare, agende, bomboane şi dulciuri, cântare comerciale, măşti FFP2 şi geluri dezinfectante etc.) de la societăţile controlate de aceştia. Grupul a acţionat în perioada 2018 – 2020 şi ar fi avut o structură bine determinată, ierarhia în cadrul acestuia fiind dată de rolul pe care fiecare membru îl avea în desfăşurarea activităţii infracţionale”, precizează DNA.

„Mecanismul de acţionare al grupului era unul complex. Astfel, după achiziţia bunurilor respective de către societăţile controlate de oamenii de afaceri de la diverşi furnizori, acestea erau revândute la suprapreţ către SC Economat Sector 5 SRL, în mod direct, dar şi prin crearea mai multor lanţuri comerciale în care erau interpuse aceleaşi societăţi, controlate de membrii grupării”, mai indică DNA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.