UPDATE: Novak Djokovic nu va participa la Australian Open! Liderul ATP va fi deportat!

UPDATE: Novak Djokovic s-a declarat dezamăgit de decizia Tribunalului din Melbourne, dar a spus că o va respecta.

”Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curţii de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open. Respect hotărârea Curţii şi voi coopera cu autorităţile în legătură cu plecarea mea din ţară”, a spus Novak Djokovic.

————————————————————————————————–

Liderul ATP, Novak Djokovic, a pierdut procesul cu autoritățile din Australia. Apelul sârbului la decizia de anulare a vizei a fost respins de tribunalul federal din Melbourne, astfel că acesta trebuie să părăsească țara. De asemenea, jucătorul trebuie să achite costurile de judecată.

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

În plus, liderul ATP riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Djokovici a sosit în Australia pe 5 ianuarie, iar forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară. Ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze viza lui Djokovici, pe motiv că nu este vaccinat, aceasta fiind o regulă de călătorie în Australia în contextul pandemiei de COVID-19.

Ulterior, Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a avut câştig de cauză, doar că ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, pentru a doua oară viza tenismanului, decizie contestată de asemenea de avocaţii lui Djokovici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.