Au început simulările pentru punerea în funcţiune a platformei „Primărie fără hârtie”, în sectorul 6

Primăria Sectorului 6 a început luni simulările interne şi formarea personalului pentru punerea în funcţiune a platformei „Primărie fără hârtie”, care urmează să poată fi accesată începând cu luna martie, pe noul site primărie6.ro.

Potrivit primarului Ciprian Ciucu, timpul de interacţiune a cetăţenilor cu autoritatea locală va scădea cu 90% pentru cei care vor dori să obţină online avize, autorizaţii, certificate sau alte documente.

„Oamenii nu vor mai fi obligaţi să se deplaseze la Primăria Sectorului 6 ca să obţină documentele de care au nevoie. Ne referim aici, spre exemplu, la certificate de urbanism, autorizaţii comerciale, eliberare orar de funcţionare, petiţii şi sesizări, se vor putea înscrie în audienţă la primar, viceprimar, directori etc. Urmărim reducerea timpului de înregistrare a unui document transmis electronic cu 90% faţă de momentul actual pentru cei care îşi vor face cont pe platformă. Cetăţenii care nu îşi vor face cont şi se vor deplasa la sediile noastre vor fi asistaţi”, a scris, pe Facebook, Ciucu.

El a adăugat că anul acesta autoritatea locală va extinde conceptul „Primărie fără hârtie” şi la restul instituţiilor subordonate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.