Pentru un singur caz, o grupa intreaga, de la gradinita, in online

Activitatea unei intregi grup a fost suspendata, după un singur caz apărut în rândul copiilor.
Potrivit DSP, preșcolarii dintr-o grupă sunt considerați contacți direcți, având în vedere faptul că ei nu poartă mască, și că acest lucru s-a întâmplat și în trecut, înainte de apariția noului ordin.

Noul ordin comun ministrul Educației – ministrul Sănătății prevede că activitatea cu prezență fizică a unei grupe/clase se suspendă la apariția a trei cazuri confirmate de Covid-19 în interval de șapte zile.

„Preșcolarii nu poartă mască și atunci sunt toți considerați contacți direct, asta înseamnă că, în situația în care avem un copil pozitiv, toți ceilalți copii din grupă primesc decizie de carantinare. Deci nu mai are cine să vină la grădiniță în grupa respectivă, aceasta este explicația. Faptul că se suspendă la un caz se datorează faptului că e nepurtând mască și fiind considerați contacți direcți toți, primesc toți decizie de carantinare și trebuie să stea toți acasă. De asta se ajunge la această situație”, a explicat Larisa Gojnete, inspector pentru comunicare instituțională în cadrul ISMB.

Potrivit raportărilor DSP București, 131 de preșcolari, elevi și studenți au fost confirmați cu Covid-19 între 14 și 16 ianuarie, precum și 19 angajați din unitățile de învățământ.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.