Transportul public din București ar putea fi mâine în grevă generală

Sindicaliștii din Sindicatul Transportatorilor din București ar putea intra, mâine, în grevă generală.

Mii de oameni au protestat, astăzi, la sediul Societății de Transport București, cerând demisia directorului general interimar Adrian Criț, care ar refuza, spun sindicaliștii, negocierea unui nou contract colectiv de muncă în locul celui care ar fi expirat la 31 decembrie 2021.
Protestatarii cer măriri salariale care să fie în concordanță cu explozia prețurilor. Totodată ei acuză condițiile grele de muncă, lipsa pieselor de schimb pentru mijloacele de transport și a materialelor pentru repararea șinelor de tramvai și a rețelei de contact pentru troleibuze și tramvaie.
De cealaltă parte, directorul general interimar Adrian Criț a declarat că recunoaște Sindicatul Transportatorilor din București, ca sindicat reprezentativ, că s-ar afla în contact cu acesta și că va începe negocierea noului contract colectiv de muncă după aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al STB SA.
Vechiul contract colectiv de muncă s-ar afla în vigoare, încă, deoarece suntem în stare de alertă, mai susține Criț.
El le transmite angajaților că resursa umană este cel mai important element din cadrul STB SA și că dorește ca aceștia să contribuie la realizarea unui serviciu public de transport de o calitate din ce în ce mai bună.
Până la această oră, nu este clar dacă sindicaliștii vor declanșa mâine greva generală.
Vom reveni cu informații.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.