Curtea Federală din Australia a motivat decizia de a-l expulza pe Novak Djokovic!

Curtea Federală din Australia a publicat concluziile sale în cazul Novak Djokovic, motivându-şi decizia de a respinge recursul liderului clasamentului mondial din tenisul profesionist masculin împotriva anulării vizei sale.

„În special, comportamentul său poate încuraja sau influenţa alte persoane să-i imite conduita anterioară şi să nu se conformeze măsurilor adecvate de sănătate publică, în urma unui rezultat pozitiv al testului Covid-19, care ar putea duce la transmiterea bolii”, subliniază raportul.

„Un star emblematic al tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele, tineri sau bătrâni, dar poate mai ales pe cei tineri şi impresionabili, căutând să-l imite. Nu este fantezist, nu este nevoie de dovezi. Este recunoaşterea comportamentului uman”, insistă raportul.

„Pe 18 decembrie 2021, domnul Djokovic a participat cu bună ştiinţă la un interviu şi la o şedinţă foto cu L’Equipe. El a afirmat ulterior că a avut grijă să se distanţeze social şi să poarte mască, dar nu a purtat mască în timpul şedinţei foto. Domnul Djokovic a recunoscut public că a fost o ‘eroare de judecată’ să participe la acest interviu şi că ar fi trebui să amâne acest angajament, având în vedere că a primit în prealabil un rezultat pozitiv, pe 17 decembrie 2021”, se mai poate citi în raportul Curţii Federale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.