UPDATE: Grevă la STB! Transportul public este blocat în Capitală!

UPDATE: Tribunalul Bucureşti a admis cererea Societăţii de Transport Bucureşti de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat. Decizia instanţei este executorie.

……………………………………………………………………………………………………….

UPDATE: „Primarul general, neavând soluții, ca de obicei, nu știe decât să acuze. Nu a venit cu o soluție de rezolvare a acestei crize, a dat-o în politică, lucruri care nu sunt de acceptat din partea unor oameni de bună credință și raționali. Primarul general ar fi trebuit să se aplece mai mult la transportul public local, dar nu a făcut nimic.

Sunt de acord că bucureștenii nu au nicio vină, dar la nivelul societății vorbim de 11.000 de salariați care au fel de fel de probleme în plus față de cele pe care le avem ca cetățeni. Eu nu mă simt responsabil de treaba asta, ar trebui să se simtă responsabili cei care au redus parcul de vehicule. Nu e bine să se dea vina pe niște salariați care își cer drepturile

Directorul general minte cum respiră. El a fost în centrul unor scandaluri în 2010-2011. Cine l-a pus director general l-a pus în contextul în care primăria a semnat contract pentru 100 de tramvaie și patron e cel care l-a pus.

Primarul general când va înțelege ce înseamnă sindicat poate să-și dea cu părerea. Și primarul general e adeptul dezvoltării organizației sindicale. La negocieri fără mine deocamdată nu va merge nimeni.

Acest conflict poate fi rezolvat instant dacă PNL își asumă această răspundere și îl demit pe directorul general. Ar fi primul pas prin care noi am putea debloca această situație și discuțiile. După care noi, în regim de urgență, cine va fi nominalizat vom relua discuțiile și dialogul pentru că principala problemă e negocierea unui contract colectiv de muncă., a declarat șeful sindicatului STB, Vasile Petrariu.

………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE: Alexandra Văcaru, prefectul Bucureștiului, a declarat că a încercat să îl anunțe pe primarul Nicușor Dan miercuri seară referitor la greva sindicaliștilor STB care urma să aibă loc a doua zi.

„În dimineața asta m-am deplasat la sediul primăriei generale și am avut o discuție cu primarul general, solicitându-i să intervină și să efectueze toate demersurile pentru a menține un climat social și liniște publică la nivelul capitalei”, a declarat prefectul Bucureștiului.

………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE: Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti a depus la Tribunal o cerere în care solicită judecătorilor suspendarea grevei declanşate de sindicalişti. De asemenea, într-un alt proces deschis la tribunal, STB solicită ca magistraţii să constate nelegalitatea protestului organizat de angajaţii STB.

În primul dosar, cel privind suspendarea grevei, instanţa a stabilit termen de judecată pentru joi, ora 14:00, iar cu privire la al doilea, pentru vineri.

………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE: Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) a mobilizat toţi membrii săi aflaţi în perioada de repaos ori în concediu să facă un efort şi să rămână pe traseu, pentru a mări capacitatea de transport în Bucureşti.

……………………………………………………………………………………………………………

UPDATE: Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că greva la Societatea de Transport Bucureşti, în urma căreia maşinile nu au ieşit pe traseu, este ilegală, fiind o acţiune foarte gravă. El a precizat că STB a depus deja acţiune în instanţă.

Edilul a mai spus că greva este una politică, orchestrată de liderii de sindicat.

—————————————————————————————————-
UPDATE: Directorul STB, Adrian Criț, spune că greva din această dimineață este ilegală și că face o plângere penală. Acesta a demontat nemulțumirile angajaților Societății.

STB îşi cere scuze bucureştenilor pentru inconvenienţele create şi îi asigură că depune toate eforturile legale pentru a relua activitatea conform graficului de transport.

—————————————————————————————————-

Angajații Societății de Transport București au intrat în grevă. Mijloacele de transport în comun de suprafață nu au ieșit, în această dimineață, pe traseu.

În acest context, singurul mijloc de transport în comun disponibil este metroul. În ceea ce privește transportul alternativ, aplicațiile de ridesharing (Bolt, Uber) înregistrează cereri mai mari și, automat, tarifele au crescut. Același lucru se întâmplă și cu taxiurile.

Mii de oameni au protestat, ieri, la sediul Societății de Transport București, cerând demisia directorului general interimar Adrian Criț, care ar refuza, spun sindicaliștii, negocierea unui nou contract colectiv de muncă în locul celui care ar fi expirat la 31 decembrie 2021.

Protestatarii cer măriri salariale care să fie în concordanță cu explozia prețurilor. Totodată, ei acuză condițiile grele de muncă, lipsa pieselor de schimb pentru mijloacele de transport și a materialelor pentru repararea șinelor de tramvai și a rețelei de contact pentru troleibuze și tramvaie.

Mai multe detalii despre conflictul iscat la STB găsiți AICI.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.