Radu Albot, învins de Alexander Zverev în turul al treilea la Australian Open

Tenismanul moldovean Radu Albot s-a oprit în turul al treilea la Australian Open fiind învins cu 6-3, 6-4, 6-4 de germanul Alexander Zverev, numărul 3 mondial.

Zverev (24 ani), medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, accede astfel în optimile de finală fără să cedeze niciun set de la debutul actualei ediţii a competiţiei de la antipozi.

Radu Albot, în vârstă de 32 ani, născut la Chişinău, ocupă în acest moment locul 124 în ierarhia mondial, după ce a atins cea mai bună poziţie din cariera sa (39) în 2019.

Alexander Zverev este unul dintre favoriţii la câştigarea trofeului în acest an, alături de rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, după ce sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP şi deţinătorul recordului de victorii la Australian Open (9), a fost nevoit să părăsească Australia în urma anulării vizei sale de către autorităţile din această ţară.

Reprezentantul Germaniei, care a atins semifinalele la Melbourne în 2020, iar anul trecut a fost eliminat în sferturile de finală, îl va avea ca adversar în meciul următor pe canadianul Denis Shapovalov, cap de serie numărul 14, care s-a impus cu 7-6, (7/4), 4-6, 6-3, 6-4 în faţa americanului Reilly Opelka (nr. 29).

Tot vineri, italianul Matteo Berrettini, numărul 7 mondial, a reuşit să-l învingă la super-tiebreak pe tânărul jucător spaniol Carlos Alcaraz (18 ani, locul 31 ATP), de care a dispus cu 6-2, 7-6 (7/3), 4-6, 2-6, 7-6 (10/5).

Berrettini (24 ani) s-a calificat în optimile turneului de la Melbourne pentru al doilea an consecutiv, iar duminică va înfrunta un alt tenisman spaniol, Pablo Carreno Busta, care l-a învins cu 6-4, 7-5, 6-7 (6/8), 6-3 pe americanul Sebastian Korda.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.