Arhitectii vor să recupereze elemente de arhitectură valoroase

Sursa foto: Mircea Apostolescu
112recuperare.ro, locul în care Grupul de lucru pentru Patrimoniu al O.A.R. Bucuresti și-a propus să adune orice element valoros de arhitectură care provine din clădirile care dispar din București. Practic, oricine poate valorifica un artefact care provine dintr-o casă demolată, o sobă veche, o bucată de stucatură irepetabilă, un fragment de fațadă cândva extraordinară.
“Sunt oameni preocupați de patrimoniu, pun pasiune și încearcă să se identifice cu orașul”, spune Dorothee Hasnaș, arhitect și consilier pentru aplicația proiectului 112patrimoniu.ro și 112recuperare.ro.
,, 112recuperare.ro va fi o platformă în care oamenii pot să ofere lucruri. Ne-a scris cineva că are niște sobe vechi și nu știe ce să facă cu ele, altul avea niște uși de stejar. Noi vrem să fim interfața la care să te duci să oferi, dar și să cauți detalii interesante. 112recuperare.ro vrem să devină o comunitate a celor care valorifică patrimoniul, resursele. Sustenabilitatea acestor resurse este esența. Pentru că altfel se pierd elemente valoroase din case vechi, nici măcar din rea voință, ci mai degrabă din necunoaștere”.
Platforma 112recuperare.ro va fi deschisă în curând. Vechiturile sunt istorie materială, iar istoria nu ar trebui să ajungă la gunoi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.