STUDIU: Vinul roșu inhibă efectul virusurilor care cauzează infecţii respiratorii

O nouă cercetare a ajuns la concluzia că vinul roșu este o pavăză bună în fața lui Covid-19. Oamenii care beau mai mult de cinci pahare pe săptămână au un risc cu 17% mai mic de infectare cu coronavirusul, scrie Daily Mail.

Experții cred că efectul benefic se datorează polifenolului conținut de vin, care inhibă efectul virusurilor care cauzează gripa și alte infecții ale tractului respirator.

Băutorii de vin alb care consumă de la unul la patru pahare pe săptămână au un risc cu 8% mai mic de a se infecta cu virusul, în comparație cu cei care nu beau.

Iar cei care beau bere sau cidru au un risc cu 28% mai mare de a se îmbolnăvi de Covid, indiferent de cât beau.

Baza britanică de date UK Biobank a fost analizată la spitalul Kangning din Shenezn, China.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.