Nereguli la producătorii și comercianții de panificație din sectorul 5

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declansat ieri verificări de amploare după ce a primit mai multe plângeri de la angajații unor companii de profil.

Controalele au scos la iveală conditii insalubre: dospitoare de pâine pline de mucegai, margarina păstrată la temperatura camerei nu în frigider sau obiecte personale ale angajaților printre sacii de făină si tăvile de pâine.

Piedone a dispus suspendarea activității societăților în cauză și retragerea autorizației de funcționare până la remedierea deficientelor.

“Din cauza multiplelor nereguli constatate, am dispus suspendarea activității societăților în cauză, retragerea autorizației de funcționare până la remedierea deficiențelor și, în plus, au fost sesizate instituțiile ce au și alte competențe de control, în vederea luării măsurilor legale ce se impun. Așa cum am mai spus, Sectorul 5 merită un comerț civilizat, iar cetățenii și în speță cumpărătorii de pâine și alte produse de panificație să fie respectați”, a declarat Cristian Victor Popescu Piedone.

S-au dat amenzi de aproape 4.000 de lei si s-au sesizat Directia Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București și a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Cele trei firme sanctionate, în urma controlului de specialitate, sunt:

  • MATTIPAN PROSPER SRL, cu punct de lucru în Bucuresti, Sector 5, Str. Nedeleanu Ion, nr.1, a fost sanctionat cu amenda in cuantum de 4.000 lei
  • LE PAIN FINNO SRL, Sos. Alexandria, nr.199 H, a fost sanctionat cu amenda in cuantum de 2.000 lei
  • SEMILUNA PAN SRL, Sos. Salaj nr.249, a fost sanctionata cu amenda in cuantum de 1.000 lei si cu o amenda in cuantum de 3.000 lei pentru incalcarea prevederilor HCGMB 120/2010.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.