Capitala, expoziție deschisă, de rable…

depozit, remat, masini distruse,, rabla, rable

Aglomerat. Greu de găsit locuri de parcare. Traficul ingreunat și prima bandă vesnic ocupată de mașini in stationare sau parcate. Stare de fapt, in București.

Autoritățile locale fac demersuri de ani buni, pentru a  elibera trotuarele, de „rablele” abandonate. În categoria mașinilor de acest tip se încadrează cele care nu mai au proprietar și care sunt lăsate la voia întâmplării.

Pe 30 decembrie anul trecut, Primăria Sectorului 1 se lăuda cu „record de maşini abandonate ridicate de pe domeniul public”. Conform oficialilor primăriei, au fost ridicate prin dispoziţie de primar, 287 de maşini abandonate, cu 20 mai multe decât au fost ridicate în sectorul 1 în ultimii trei ani.

Acestia estimează că pe străzi ar mai fi rămas, însa, cel puțin alte 10 mii de mașini abandonate, care ocupă inutil locuri de parcare.

Legislatia spune ca mașină abandonată este cea care se află pe domeniul public de cel puțin 6 luni fara RCA și ITP valabile. Cele mai multe sunt masini care nu mai pot functiona și nu mai au cum să plece de pe loc, deci nu au cum să treacă de inspecția tehnică.

In sectorul 2, edilul Radu Mihaiu a pus Poliția Locală la treabă. Primarul explica într-o postare pe Facebook că proprietarii au 30 de zile ca să recupereze mașinile abandonate înainte să înceapă drumul către fier vechi.

Pe lângă mașinile abandonate, în sectorul 3 se desfășoară des, acțiuni de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, iar pentru recuperarea maşinii ridicate după o zi trebuie să plătiţi 500 de lei.

În ultimii ani, Poliția Locală a Sectorului 4 susține că a ridicat de pe străzi peste 3.000 de mașini abandonate.

În sectorul 5, peste 500 de mașini au dispărut de pe străzi în ultimul an, fie prin ridicarea de către autorități, fie de către proprietari în urma somaţiilor primite.

Anu trecut, din Sectorul 6 au fost ridicate aproape 600 de mașini. Alte peste 700 au dispărut de pe domeniul public după ce proprietarii lor au primit înștiințările și au acționat singuri, fără să mai aștepte intervenția Primăriei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.