Rafila: Părinţii care doresc să-şi vaccineze copiii să se informeze înainte

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că sfatul lui de medic pentru părinţii care doresc să-şi vaccineze copiii anti-COVID este să se informeze înainte, să facă lucrurile acestea în cunoştinţă de cauză.

„In ceea ce priveşte vaccinarea pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, deja sunt câteva mii de copii în toată ţara vaccinaţi, aici s-au vaccinat în jur de 200 de copii sau peste 200 de copii la acest centru, deci e clar că lucrurile sunt favorabile. Sfatul meu personal, ca medic, nu ca ministru al Sănătăţii neapărat, este să vină părinţii să se informeze înainte, e lucrul cel mai important, să vină să facă lucrurile acestea în cunoştinţă de cauză, nu pentru că au auzit, ci pentru că s-au informat”, a declarat Alexandru Rafila, după ce a vizitat Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor din Capitală.

Ministrul a spus că vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani se desfăşoară absolut perfect precizând că organizarea de bună calitate dă încredere părinţilor.

El a amintit că Ministerul Sănătăţii a realizat un material informativ „extrem de concludent” prin care părinţii sunt informaţi despre recomandările de vaccinare pentru copii.

Ministrul a afirmat că şi la nivelul CNCAV s-a luat decizia de a schimba strategia campaniei de vaccinare pentru a se ajunge mai uşor la persoanele din mediul rural.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.