VIDEO: Cancerul pulmonar se vindecă?

Conform OMS, în Europa în fiecare minut, iar în lume, la fiecare 18 secunde, moare o persoană de cancer bronhopulmonar.

În 2020, în România, cancerul pulmonar era cel mai des întâlnit tip de cancer – se diagnostichează aproximativ 12.000 de noi cazuri/an- și, de asemenea, cel care duce la cele mai multe decese.

În majoritatea cazurilor, fumatul este principalul factor de risc: dacă fumezi până la 10 țigări/zi, riscul de a face cancer pulmonar crește de 4,6, iar dacă fumezi 40 de țigări/zi, riscul crește de 18 ori. Contează foarte mult și perioada cât ai fost fumător, riscul major înregistrându-se de la 1 pachet/zi, timp de 25 de ani.

Ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar mai fuma în România? În 20 de ani, ar mai rămâne doar 15% din numărul de pacienți cu cancer bronhopulmonar.

Vindecarea depinde de cât de repede se pune diagnosticul și începe tratamentul. Statistica arată că lucrurile stau mult mai bine decât în trecut, chiar un sfert dintre pacienții aflați în stadiul 4 de boală pot fi vindecați, cu ajutorul terapiilor moderne!

Despre prevenție, diagnosticarea timpurie și tratamentul cancerului pulmonar, despre alegerea acestei specialități și dorințele de viitor, ne vorbește în această seară, la Întâlniri Capitale, dr. Adelina Dan, medic specialist oncolog.

Ioana Brușten vă așteaptă după ora 22:00, pe 98,3 FM și online pe bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.