Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Patru premiere vin în cinematografe, din acest weekend. Filmul de actiune SF, ”Moonfall” ni-i aduce pe marele ecran pe Halle Berry, Donald Sutterland, Michael Pena, Patrick Wilson si John Bradley din Game of Thrones.

În ”Moonfall”, peliculă regizată de Roland Emmerich, o forță misterioasă doboară Luna de pe orbită și o aruncă pe un curs de coliziune cu Pământul.

Cu doar câteva săptămâni înainte de impact, directorul NASA și fostul astronaut Jocinda „Jo” Fowler, rol jucat de câștigătoarea unui Oscar, Halle Berry, are o idee care ne poate salva planeta. Însă, doar Brian Harper și un împătimit al teoriilor conspirației, K.C. Houseman, au încredere în propunerea ei.

Toți pornesc într-o misiune imposibilă în spațiu și descoperă un secret incredibil despre singurul satelit „natural” al Pământului.

În cinematografe vedem și ”Cea mai rea fată din lume” – o producție de anul trecut, în regia lui Joachim Trier. Este o comedie dramă, cu Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo, Herbert Nordrum si Hans Olav Brenner, în distribuție.

Filmul urmărește patru ani din viața lui Julie, o tânără care se luptă să-și facă o carieră și încearcă să-și dea seama, cu luciditate, cine e cu adevărat.

Julie se apropie de 30 de ani, iar viața ei e un haos total. Exact când iubitul ei mai în vârstă, Aksel, un popular autor de romane grafice, insistă să oficializeze relația, Julie ajunge neinvitată la o petrecere unde îl întâlnește pe tânărul și carismaticul Eivind…

Avem și o premieră românească în cinematografe – ”Miracol” – o dramă în regia lui Bogdan George Apetri, cu Ioana Bugarin si Emanuel Pârvu.

Împărțit în două capitole, „Miracol” o urmărește pe tânăra călugăriță novice, Cristina Tofan, în timp ce se strecoară afară dintr-o mănăstire izolată pentru a merge la spitalul din orașul vecin.

A doua parte a filmului îl are în centru pe Marius Preda (Emanuel Pârvu), inspectorul de poliție care-i reface drumul pas cu pas. Investigația scoate la lumină indicii și confesiuni care conduc nu doar înspre adevărul din spatele acțiunilor Cristinei, ci și la un posibil miracol.

Animația ”Belle” este o altă premieră, în regia lui Mamoru Hosoda, cu Kaho Nakamura, Ryô Narita, Shôta Sometani, Tina Tamashiro.

Vârsta adolescenței este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi, Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de utilizatori.

Devine Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U”, însă, întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Acestea sunt premierele weekendului în cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.