Senatul României și Salvați Copiii România organizează o conferință cu prilejul Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet!

Sursa foto: Salvati Copiii Romania/facebook

Cu prilejul Zilei Internaționale a siguranței pe internet, Senatul României organizează  marți, 8 februarie 2022, în intervalul orar 10:00 – 13:00, conferința „Cum s-a schimbat comportamentul copiilor și adolescenților pe internet după 2 ani de pandemie?”, cu sprijinul organizației Salvați Copiii.

Ziua Internațională a Siguranței pe Internet

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu va deschide evenimentul.

Totodată, pe parcursul conferinței vor avea intervenții ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, președintele executiv al organizației Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, precum și reprezentanți ai Cancelariei prim-ministrului, ai Institutului de Sociologie al Academiei Române precum și ai instituțiilor implicate în combaterea abuzurilor asupra minorilor.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai recente date ale cercetării sociologice derulate de organizația Salvați Copiii pe tema „Folosirea internetului de copii și adolescenți, referitoare la pericolele și riscurile utilizării internetului de către minori.

De asemenea, va fi prezentat și cel mai recent raport al organizației privind conținutul ilegal întâlnit pe paginile web din România, raportat prin intermediul liniei de raportare esc_ABUZ, activă pe portalul Ora de Net (www.oradenet.ro).

Partenerii media ai conferinței sunt Televiziunea Română și Societatea Română de Radiodifuziune.

Locație: sala Dimitrie Cantemir, nivel P1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.