Ziua siguranţei pe internet
Articol de bucurestifm, 8 februarie 2022, 10:39
Internetul a fost o invenţie uimitoare care, fără îndoială, a schimbat lumea în mai multe moduri decât ne putem imagina. Din păcate, nu toate aceste modalităţi au fost pozitive. Ne putem conecta mai repede cu ceilalţi, putem găsi mai uşor lucruri şi putem transfera informaţii cu viteza luminii. Însă tocmai aceste avantaje ale comunicării pot deveni o problemă pentru siguranţă. Atât de multe lucruri despre vieţile noastre private şi atâtea informaţii sunt transferate prin intermediul internetului, încât Ziua siguranţei pe internet ne reaminteşte să ne protejăm de pericolele din acest mediu şi să facem internetul un pic mai sigur pentru toată lumea.
Ziua siguranţei pe internet a fost creată oficial în 2012, când Departamentul pentru Securitate Internă al SUA şi Comisia Europeană au decis că este timpul să ajute la transformarea internetului într-un spaţiu mai sigur pentru tineri.
Primul lucru pe care îl putem face pentru a sărbători Ziua pentru un internet mai sigur este să ne asigurăm că identitatea noastră este bine protejată şi la fel a persoanelor din familia noastră. Putem consulta cele mai noi aplicaţii de siguranţă pe connectsafely.org, precum şi ştirile de ultimă oră despre securitatea pe internet.
#SaferInternetDay se sărbătoreşte în fiecare an în a doua zi de marţi a lunii februarie.
Părinții și profesorii pot participa gratuit la o dezbatere publică cu prilejul Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet. Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook Salvați Copiii România și Ora de Net (https://www.facebook.com/SigurPeNet), începând cu ora 10.30.
Se va discuta despre riscurile și provocările la care sunt expuși copiii în mediul online și pe care pandemia Covid-19 le-a amplificat.
?????????? ???? ??? ?? ????????? ?̂? ?????? ?????????????:
- Prezentarea studiului „Folosirea internetului de copii și adolescenți”;
- Necesitatea educației în domeniul siguranței copiilor în mediul online. Îmbunătățirea politicilor publice cu privire la siguranța copiilor în mediul online;
- Combaterea fenomenul imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor în mediul online.